Εκτακτη Γενική Συνέλευση - εκλογική διαδικασία για Νέα Ελεγκτική επιτροπή

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

των μελών της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

του Συλλόγου «ΣΕΡΡΑΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ-Δράσεις για τη μητέρα και το παιδί»

 

Σήμερα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11 το πρωί, συνήλθε εκτάκτως η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «ΣΕΡΡΑΙΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ-Δράσεις για τη μητέρα και το παιδί».

 

Το θέμα το οποίο κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν η παραίτηση όλων των μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής και οι λόγοι τους οποίους επικαλούνται.

 

1) Ως προς την ουσία των ελέγχων διαπιστωθήκαν τα ακόλουθα :

- Η Εξελεγκτική Επιτροπή πρότεινε τριμηνιαίο αντί για ετήσιο έλεγχο (όπως αυτός προβλέπεται από το καταστατικό του Συλλόγου), το οποίο και δέχτηκε το ΔΣ.

-Τα ευρήματά της μετά από 2 τέτοιους τριμηνιαίους ελέγχους  τα οποία θεωρήθηκαν μεμπτά, αφορούσαν την έλλειψη τιμολογίων σε συγκεκριμένα περιστατικά δοσοληψιών του Συλλόγου, ενώ αντίστοιχα υπήρχαν απλά κομμένες αποδείξεις. Ουσιαστικά το θέμα δεν ήταν η ύπαρξη ή όχι κάποιου παραστατικού, αλλά η ύπαρξη λάθος παραστατικού. Αυτή η έλλειψη αιτιολογήθηκε πλήρως από την ταμία του Συλλόγου στα μέλη της Επιτροπής αλλά και στα μέλη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Σε εμάς έγιναν σαφείς και κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους δεν ήταν δυνατή η έκδοση τιμολογίων σε αυτές τις περιπτώσεις.

-Σε καμία περίπτωση δεν κρίναμε ότι το ΔΣ δεν προσπάθησε να συνεργαστεί με την Επιτροπή, ενώ δέχτηκε πλήρως κάθε σύσταση βελτίωσης που της υπέδειξαν και ήταν εφικτό να υλοποιηθεί.

-Σε καμία περίπτωση δεν αποδείχτηκε ότι έλειπαν χρήματα από το ταμείο του Συλλόγου, ή ότι κακοδιαχειρίστηκαν χρήματα, ούτε από αμέλεια ούτε από δόλο. Άλλωστε και τα ευρήματα της Επιτροπής δεν αναφέρουν πουθενά κάτι τέτοιο.

 

2) Δυστυχώς, κανένα από τα μέλη της απελθούσας Εξελεγκτικής Επιτροπής δεν παρέστη στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να υπάρξει αντίλογος και να μας δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τα ευρήματά τους αλλά και για τους λόγους των παραιτήσεών τους, οι οποίοι δεν μας έγιναν σαφείς και κατανοητοί.
Η ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής της Συνέλευσης έγινε μερικές εβδομάδες νωρίτερα, και όμως δεν υπήρξε κανένα αίτημα από τα μέλη της επιτροπής για αλλαγή της, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στις 30-11-2014. Επίσης δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για έκτακτους λόγους απουσίας τους από τη διαδικασία. Το γεγονός αυτό θλίβει βαθύτατα τα μέλη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες» διότι, πραγματικά, ήθελαν να μάθουν από τα ίδια τα μέλη της Επιτροπής τους λόγους που τις οδήγησαν σε παραίτηση, αλλά και τους λόγους για τους οποίους έκριναν σημαντικό να δημοσιοποιήσουν θέματα που αφορούν το Σύλλογο και μόνο αυτόν, δημόσια στο facebook, όχι μόνο στην ομάδα του Συλλόγου, αλλά και σε προσωπικό προφίλ, με κείμενο καθ’όλα διφορούμενο και γεμάτο υπονοούμενα, εκθέτοντας όχι μόνο τα μέλη του ΔΣ αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου για αμέλεια. Γι’ αυτό και παρακαλούμε τα μέλη της απελθούσας Επιτροπής να διαγράψουν τη σχετική ανάρτηση, τόσο από την ομάδα του Συλλόγου  στο facebook, όσο και από το προσωπικό προφίλ.

 

3) Αποφασίστηκε στην επόμενη Γενική Συνέλευση, να γίνει σχετική εισήγηση τροποποίησης του καταστατικού του Συλλόγου ώστε να υπάρχει δυνατότητα διαγραφής μελών όταν κρίνεται ότι λειτουργούν εις βάρος των καταστατικών όρων λειτουργίας του Συλλόγου ή τον επιβουλεύονται. Επίσης αποφασίστηκε, κάθε ανάρτηση στην ομάδα του Συλλόγου  στο facebook, να περνάει από έγκριση της διαχειριστικής ομάδας πριν την δημοσιοποίησή της και να διαγράφονται αμέσως τυχόν κακόβουλα σχόλια. Η ομάδα αυτή είναι μόνο για ανακοινώσεις και οργάνωση εκδηλώσεων. Κάθε άλλο θέμα των μελών συζητείται με το ΔΣ ή στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.

 

4) Τέλος, η Έκτατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες» αποφάσισε η παρούσα επιστολή να κοινοποιηθεί στην ομάδα του Συλλόγου στο facebook, προκειμένου να αποκατασταθεί η φήμη και του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και του Συλλόγου ολόκληρου, στην κοινωνία που τόσα χρόνια στηρίζει το Σύλλογο αλλά και  στηρίζεται από αυτόν και να εξαλείψει κάθε σύννεφο οικονομικής κακοδιαχείρισης που δυστυχώς αιωρήθηκε, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πάνω από τα κεφάλια όλων μας.

 

 

 

Με τιμή,

 

εκ μέρους των μελών

της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 30-11-2014

του Συλλόγου «Σερραίες Μανούλες»

Η Πρόεδρος

Μαρία Κοσιτζή

 

 

Eυχαριστούμε τα μέλη του Συλλόγου που παραβρέθηκαν στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Νέας Ελεγκτικής επιτροπής.

 

Η Ιστοσελίδα είναι μία προσφορά της Σερραϊκής Εταιρείας Κατασκευής Ιστοσελίδων www.webmaking.gr

και του πολυοδηγού Σερρών www.serresvres.gr