Δευτέρα, 01 Απριλίου 2013 00:00

Αφιέρωμα στο περιοδικό "ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ"

περιοδικό ΤΕΛΕΙΟΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΗ

4ο τευχος  - 2013

 

 

Είσαι μανούλα; Μπες και εσύ στο Σύλλογο «Σερραίες Μανούλες»!

 

Έχεις γίνει μανούλα. Ή περιμένεις να αποκτήσεις παιδάκι. Τι ευτυχία! Συγκεντρώνεις συνεχώς πληροφορίες για αυτήν την καινούργια φάση της ζωής σου και ό,τι μαθαίνεις θέλεις να το μοιραστείς και με άλλες μαμάδες. Ε τότε γίνε κι εσύ μέλος του Συλλόγου Σερραίες Μανούλες! Φιλανθρωπικές δράσεις, εκδηλώσεις για τη μητέρα και το παιδί, εθελοντική βοήθεια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

 

 

Έγινες μαμά. Θέλεις να μαθαίνεις τα πάντα σχετικά με το παιδί, για την υγεία του, τη ψυχολογία του, τα ρούχα του, τις τροφές του. Έχεις απορίες, μπαίνεις στο internet, μιλάς με φίλες, ρωτάς ειδικούς.

 

Κάπως έτσι ξεκίνησε την άνοιξη του 2011 και μια ομάδα γυναικών στις Σέρρες –ανήσυχες μαμάδες που για να μπορούν να ανταλλάζουν απόψεις αποφάσισαν να κάνουν μια σελίδα στο internet. Και της έδωσαν το πιο γλυκό και κατατοπιστικό όνομα: Σερραίες Μανούλες! Η διαδικτυακή παρέα άρχισε να μεγαλώνει. Όλο και πιο πολλές μαμάδες άρχισαν να δίνουν το παρόν. Το πρώτο βήμα είχε γίνει! Το δεύτερο ήταν να βρεθούν από κοντά. Άρχισαν να συναντιούνται σε παιδότοπους και να συζητάνε για δράσεις. Μέχρι που κάποια (συγκεκριμένα η Ζωή Μεσάικου-Δεληγιάννη) έριξε την ιδέα στο τραπέζι: γιατί να μην ιδρυθεί ένας σύλλογος; Το Μάρτιο του 2012 ο σύλλογος ήταν γεγονός (με προσωρινό ΔΣ από τις Βασιλική Πέτσα, Ελισάβετ Μιχαηλίδου, Γλυκερία Σκιαδοπούλου, Λίνα Ζουριδάκη και Νίκη Παπάζογλου).

 

Από τότε η παρέα των μαμάδων έχει γίνει ένας μεγάλος σύλλογος με διακόσια είκοσι επίσημα μέλη. Και προστίθενται συνεχώς καινούργια. Χώρια όλοι όσοι παρευρίσκονται στις δράσεις και αγκαλιάζουν το έργο των Σερραίων μαμάδων.

 

Οι εκδηλώσεις δε σταματούν ποτέ: ομιλίες, συγκεντρώσεις, φιλανθρωπικά happenings, επιστημονικές διαλέξεις, οτιδήποτε αφορά στη μητέρα και το παιδί. Πηγαίνοντας στις δράσεις του συλλόγου θα μάθετε για το babywearing, θα βοηθήσετε να συγκεντρωθούν χρήματα για οικογένειες που έχουν ανάγκη, θα πάρετε second hand παιδικά ρούχα και θα δώσετε αυτά που δε χωράνε στα παιδιά σας πια, θα ενημερωθείτε για ιατρικά ζητήματα.

 

Πέρα από τις έκτακτες δράσεις, έχουν καθιερωθεί και τρεις ετήσιες: το Μπαλνταφάν-Αποκριάτικος χορός με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, η Γιορτή της Μητέρας κάθε 2η Κυριακή του Μαΐου στην Πλατεία Ελευθερίας και η Γιορτή Παιδιού το 1ο δεκαήμερο του Δεκέμβρη. Δράση που τρέχει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους είναι και η «Given go», με την οποία υποστηρίζονται οικογένειες με είδη για παιδιά, είτε με ιατρική φροντίδα ή με ψυχολογική υποστήριξη σε συνεργασία με επιχειρήσεις του Ν. Σερρών και ιδιώτες ιατρούς. Σε ένα χρόνο δράσης ο σύλλογος έχει βοηθήσει συνολικά 25 οικογένειες!

 

Όλες οι δράσεις είναι εθελοντικές και γίνονται αποκλειστικά από τα μέλη του συλλόγου κατόπιν συνεννόησης. Μπορείτε να πάτε στις συναντήσεις και εσείς και να προτείνετε ως δράση ένα θέμα που σας απασχολεί ή –ακόμα καλύτερα- να βοηθήσετε στην υλοποίηση της!

 

Σύντομα ο Σύλλογος θα έχει και τη δική του στέγη: το Σπίτι της Σερραίας Μανούλας! Ο Δήμος Σερρών ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του συλλόγου και έτσι παραχωρήθηκε ένα διώροφο οίκημα 100τ.μ. συνολικά, στην περιοχή Κατακονόζη, στην οδό Καρκαβίτσα. Σε πρώτη φάση το κτίριο θα χρησιμοποιείται ως χώρος συναντήσεων και αποθήκευσης και σιγά-σιγά θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να υλοποιούνται εκεί και δράσεις.

 

 

Εγγραφές για νέα μέλη γίνονται καθημερινά μετά τις 14.00 στον «Παιδοχώρο» Πλ. Εμπορίου 24 (Νίκη Παπάζογλου) και στο Ανθοπωλείο «Ζυγός» Γ.Παπανδρέου  5 (Σοφία Ραφτοπούλου) σε ώρες καταστημάτων. Η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 10€.

 

 

Έδρα του συλλόγου: «Παιδοχώρος» Πλ. Εμπορίου 24, 2ος όροφος. Τηλ. 2321063900 (14:00-21:00)

 

facebook: https://www.facebook.com/pages 82/281573915212038

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

twitter: @SerMothers

blog: http://serraiesmanoulesnewspaper.blogspot.gr/

Προσεχώς www.sermothers.gr

 

Η Ιστοσελίδα είναι μία προσφορά της Σερραϊκής Εταιρείας Κατασκευής Ιστοσελίδων www.webmaking.gr

και του πολυοδηγού Σερρών www.serresvres.gr