ΣΠΙΤΙ

ΣΠΙΤΙ (1)

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 13:19

Το σπίτι της Σερραίας Μανούλας

Η ανάγκη να υπάρξει ένας χώρος συγκέντρωσης και άμεσης διάθεσης των ειδών που μας χαρίζονται ήταν μεγάλη από την αρχή. Μετά από σχετική μας αίτηση ο Δήμος Σερρών σε σύντομο χρονικό διάστημα ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας και παραχώρησε προς χρήση ένα διώροφο οίκημα 100τ.μ. συνολικά, στην περιοχή Κατακονόζη στην οδό Καρκαβίτσα.  Όταν ο Δήμος Σερρών μας παρέδωσε το σπίτι, ήταν σε αρκετά άσχημη κατάσταση.  Σε όλο τον κάτω όροφο υπήρχε πολύ υγρασία φτάνοντας περίπου στο 1 μέτρο. Κάποια από τα τζαμια ήταν σπασμένα. Στον επάνω όροφο το ταβάνι του ενός από τα δύο δωμάτια ήταν φουσκωμένο από την υγρασία και σε ένα σημείο είχε ανοίξει.

Μετά το πέρας των δύο εκδηλώσεων (της Γιορτής παιδιού & του φιλικού αγώνα μπάσκετ - 2012 ) συγκεντρώθηκε ένα αρκετά ικανοποιητικό πόσο για να μας δώσει την ώθηση να ξεκινήσουμε άμεσα τις εργασίες. Η γενναιόδωρη προσφορά του κ. Τάσου Παναγιώτου και του καταστήματος ΠΑΝ ΜΑΡΚΕΤ να μας διαθέσει δωρεάν ότι υλικά χρειαζόμαστε για την ανακαίνιση, ήταν για μας κάτι παραπάνω από ευτυχής συγκυρία.
Τα υλικά για τις υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι προσφορά της κ. Παπάζογλου Θεοδοτης.
Αυτή τη στιγμή έχει αλλάξει τα ταβάνι του επάνω ορόφου, έχει βαφτεί όλος ο όροφος και έχει φρεσκαριστεί το πάτωμα. Ο κάτω όροφος, έχει ασταρωθεί και βαφτεί και έχουν αλλάξει τα τζάμια. Στο εξωτερικό του σπιτιού έχει ξεκινήσει να μπαίνει περιμετρικά στέγαστρο για να αποφύγουμε την υγρασία από την βροχή. Υπολείπονται το τελείωμα του στεγάστρου, το εξωτερικό βάψιμο και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις. Σύντομα το «Σπίτι της Σερραίας Μανούλας» θα είναι έτοιμο.

Αρχικά θα λειτουργήσει μόνο ως χώρος για τις συνελεύσεις του συλλόγου και χώρος ταξινόμησης και αποθήκευσης. Για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε δράση σ’ αυτόν θα πρέπει πρώτα να λύσουμε το πρόβλημα της μεγάλης υγρασίας και αυτό απαιτεί χρόνο.

 

Η Ιστοσελίδα είναι μία προσφορά της Σερραϊκής Εταιρείας Κατασκευής Ιστοσελίδων www.webmaking.gr

και του πολυοδηγού Σερρών www.serresvres.gr